כמה זמן לאחר הלידה היא נחשבת "יולדת"

יולדת שנה ותשעה חודשים , האם בתשעה באה נדחה צריכה לצום?ועד מתי?

תשובה:

שלום רב,

יולדת כזו צריכה לצום. בשו"ע כתב שרק יולדת בתוך 30 יום יכולה שלא לצום. (ראה סי' תקנד) וגם אם ניתן להאריך יותר בתשעה באב נדחה שזה אכן יותר קל. אבל לאחר זמן כה רב זו אינה "יולדת".

צום קל

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא יודע היכן ראית, אבל בכל אופן השולחן ערוך עצמו חילק בנושא זה בין שאר הצומות (י"ז בתמוז, עשרה בטבת, צום גדליה, תענית אסתר) לבין צום תשעה באב. כפי שפסק בסי' תקנד