שכר למטפלת במקרה של אי הגעת ילדה בגין מחלה

שלום הרב.
אני עובדת כמטפלת בביתי. סגרתי עם אחת האמהות חוזה עד לחודש יוני .שהסכום המלא הוא 1500 שח(ובמידה ואני לא יכולה לעבוד בימים מסויימים מקזזים מהסכום הנ"ל1500/22 ימים וכו..) .
לאחר סיום החוזה ביקשה ממני לתקופה נוספת של 3 שבועות וסגרנו על מחיר של 1300 .ושילמה מראש
היא הביאה את הילדה בתחילת החודש ולאחר כמה ימים החסירה מבחירתה . והילדה הגיע ימים בודדים. ושבוע לפני סוף תקופת ההסכם החליטה להוציא את הילדה כי בתה חלתה במחלה מדבקת.ויכלה להדביק את שאר הילדים במשפחתון ודרשה החזר כספי על אותםימים שהילדה לא היתה כולל השבוע שלא תגיע .

התנגדתי וטענתי שסגרנו הסכם מראש והיא תפסה מקום של ילד אחר .הצעתי לה שתשלם על הימים שהבת שלה היתה אצלי (7.5 ימים)ואגבה על כל יום 160 שח .(היא יודעת שאני גובה לשעה 25 שח שזה יוצא ליום 200 שח ובאתי לקראתה והורדתי ל160)

לכן הסכום שצריכה להחזיר לה הוא 100 שח(היא חייבת לי על 7.5 ימי עבודה כפול 160.
כשהיא רצתה 502 החזר.(היא חישבה להוריד לי מהסכום של 1300 שזה יוצא ליום 72 שח.כפול אותם ימים שהילדה לא היתה ואני ממש שלא עובדת בסכום כזה ליום.)

השאלה שלי היא ::
א. האם מצד הדין אני מחוייבת בכלל לתת לה החזר(כשלא היה הסכם לגבי עניין זה ) ?והיא תפסה מקום וגרמה לי להפסד כלכלי .
ב. ואם כן. ואני באה איתה מלפנים משורת הדין ומחזירה לה סכום של 100 שח האם זה הוגן ?

תשובה:

שלום רב,

אם  כשהילדה לא נמצאת העבודה שלך יותר קלה צריך לשער כמה היית מלכתחילה מוכנה להפחית משכרך תמורת זה שהיא לא תגיע וההורים חייבים לך את השכר המופחת אבל אם זה אותו הדבר ההורים חייבים לשלם את מלא הסכום כמבואר בשו"ע סימן שלג.