מתנה בתשעת הימים

האם מותר בשבת זו להביא פרחים למשפחה שמתארחים אצלם?

תשובה:

שלום רב

כיון שהנימוס מחייב להביא משהו ולא מדובר במשהו חשוב כל כך – מותר.

מקורות:

ראה קובץ מבקשי תורה [כו] בשם הגרש”ז אויערבך שלכתחילה לא נותנים מתנות בתשעת הימים בלא צורך מיוחד, וראה שו”ת רבבות אפרים ח”ב סי’ קנה שמסופק בכך, ובמועדי ישורון עמ’ 136 בשם הגר”מ פיינשטיין שאין ראוי לכתחילה, ובס’ קרא עלי מועד בשם הגר”ח קנייבסקי שרק בשעת צורך גדול שאי אפשר לתת אחר כך מותר.לתת את המתנה בימים אלו.