למה חוזרים לעולם בגלגול נשמות?

שלום הרב!

נשמה יורדת לעולם הזה נקייה וטהורה ויש לה בחירה חופשית להיות צדיק או רשע. אז מדוע יש נשמות שבעו לעולם הזה עם מומים ולתקן עוד דברים?
אם התורה אומרת שאדם בא לעולם הזה קדוש וטהור…
אז מדוע אדם צריך להענש עוד הפעם כאן….
אם התורה אומרת שאדם בא לעולם הזה נקי…. ואת עונשו מקבל בגהנום אחרי פעולתיו בעולם הזה.
אז למה שמעתי רב שאמר שנשמה יכלה לסבול על חשבון גלגול קודם?
סתירה מוחלטת ביחס ליהדות?
כי אם אדם קיבל עונשו בעולם הבא… כדברי הזוהר. כמה שצריך להענש.
למה חוזר לעולם הזה עם מומים מגלגול הקודם שלו?
לפי נוסח הסידור.
אדם בא לעולם הזה בריא וטהור. ללא שום קשר לגלגול קודם.
ואם כן… אין לאדם בחירה חופשית כלל ביחס לסביבה.
אשמח להסבר… ( לא דמיונות או שער הגלגולים או ניחושים או אולי…)
אני רוצה תשובה ברורה.
מדוע אדם חוזר עם מומים לעולם הזה וצריך לשמוע תשובה של רב…
שהוא נענש עליהם מגלגול אחר?
אם לפי התורה שאדם מסיים עונשו בגהנום ונכנס אחרי כן לגן עדן.
למה שהאלוקים יחזיר נשמה לעולם הזה שוב?
ויסתור את התורה שלו שהנשמה באה לעולם הזה נקייה. ועם בחירה מוחלטת להטיב המעשים או לגרוע…
האם תורת הסוד דמיון אחד גדול?
אני מבין שאפילו לא פוסקים הלכה לפי תורת הסוד.
אשמח שתבהיר העניינים …
תודה

תשובה:

שלום רב

למעשה שאלת את אותה השאלה בכמה וריאציות.. התשובה פשוטה, הנשמה תמיד טהורה! לעולם לא תוכל לפגום בנשמה עצמה! המלחמה כאן בעולם הזה היא בין הגוף לנשמה בין היצר הרע לנשמה, כאשר ניתנה בחירה לאדם אם להשליט את נשמתו על גופו או להיפך חלילה. לכן גם כאשר היא חוזרת בגוף חדש היא טהורה וזכה, והתינוק בשל להתחיל לחשב מסלול מחדש בבחירה חופשית לגמרי.

אולם, כאשר אדם חוטא, אף שנשמתו נשארה רוחנית וכו' וכו' וחלק אלו-ה ממעל, מכל מקום הוא פגם בעולמות העליונים באותם תיקונים שצריך היה לתקן ולבנות, ובמקום זאת חיסר וקלקל, וכיון שתפקיד נשמתו כאן בעולם הזה היה לתקן את אותם התיקונים שעיוות, עליו לשוב לכאן בגילגול ולכפר על חטאיו על ידי סבל כזה או אחר, או נסיון כזה או אחר, שאם יעמוד בו, יביא בעצם תיקון לחטאו זה וישלים את החסרון שעשה.

שים לב, לכל אדם יש תפקיד יומיומי בעולם, דברים שרק הוא יכול לפעול! תפילת שחרית שמוטלת עליך היום יש לה עולמות משלה [בשפת הקבלה א"ק ואבי"ע משלה], ורק אתה יכול לעשות זאת, ולכן אם חסרת, עליך מוטל לתקן ואף אחד אחר לא יכול לעשות זאת עבורך. אבל זה לא אומר שהנשמה נעשית פחות זכה ומרוממת.

בתשובה סגולתה לתקן את אותם חסרונות וכך לייתר את הצורך בתיקון אחר, וכפי שביאר הנפש החיים שהתשובה גבוהה מהכל וממילא היא משפיעה שפע שסגולתו לבנות את מה שנהרס בעבירות.

אני מקווה שהדברים הובהרו.

שבת שלום.