הלכות תשעת הימים לילדים

דחוףף תשובה שלום הרב היום תאריך.2016. 12.8 יום שישי לפני צום תשעה באב . שאלתי היא . בעלי קנה בריכה לבית גדולה והילדים שהם לפני גיל 11 רוצים מאוד להכנס לבריכה האם מותר להכניס אותם או אסור . אני כמובן לא נכנסת אבל האיסור חל גם על הילדים הקטנים ?. תודה רבה מחדוה .

תשובה:

שלום רב

נהגו לחנך גם את הילדים למנהגי האבלות במה שנוגע לתענוגות ולא לצרכי בריאותם, אם ניתן היום לילד בן 11 להשתכשך בברכה יקשה עלינו לחנכו לענין האבלות בעוד שנה שנתיים. למעשה מגיל חינוך נהגו להקפיד בזה.