בניה ופתיחת דלת לחדר מדרגות

אני גר בקומה אחרונה עם מעלית . יש לי רשות מכל השכנים לבנות חדר ומרפסת . אני רוצה לפתוח דלת מחדר המדרגות ישירות לתוספת הבניה . וזה רחוק מדלתות השכנים כ 9מטר . יש לציין שאותו פתח קיים בשלוש קומות תחתונות מהקבלן (חצי בניין ) יש שכן בקומה שלי שמתנגד . מה הדין בהלכה ? השכן הלך לעיריה והתנגד לכך . מחכה לתשובה

תשובה:

שלום רב,

טענת "ריבוי דרך" כוללת כל מיני נזקים הבאים מחמת שינוי צורת ההשתמשות של אחד מהשותפים ברכוש המשותף כמבואר בשו"ע ונו"כ קנד השאלה היא מה הנזק שיכול להביא עוד פתח בחדר מדרגות במקרה שלך? מה טוען השכן? אמנם עצם טענת ריבוי דרך בחדר מדרגות היא מחלוקת הפוסקים וכל מקרה לגופו.