תעשה ולא מן העשוי בטלית שהוחלף הבד לאחר תפירת בד אחר

השאלה:
כבוד הרב!
האם ניתן לתפור בד (אריג) חדש שיכסה כתם גדול שנוצר על גבי הטלית הקטן? (כלומר לתפור טלאי על הטלית קטן סביב הכתם).
והאם ניתן אחר כך לגזור את אזור הכתם מן הבד המקורי מבלי שבכך יפסול הדבר את הטלית מדין של: "תעשה ולא מן העשוי" גם אם גודל הבד שהוכתם והוסר הוא בשיעור רוב הטלית?

תשובה:

שלום רב

לא מצאתי בזה דברים מפורשים, אבל מסברא פשוטה נראה שאין כל בעיה, שהרי ברגע שאתה מחבר את הבד הוא נעשה טפל לבגד וכאחד איתו, ואחר כך כשאתה גוזר את הבד הראשון, לא היה אף רגע אחד שהציציות לא יהיו תלויים בבגד שאינו חייב בציצית, וממילא לא שייך כאן תעשה ולא מן העשוי.