צום בהריון בתשעה באב נדחה

שלום: אשה בהיריון, שרוצה להחמיר על עצמה ולצום ב ט באב נדחה האם יש בזה מצווה?

תשובה:

שלום רב

אם היא מרגישה טוב והכל רגיל לגמרי אין סיבה שלא לצום, אבל אם יש לה מיחוש כל שהוא, כאב ראש חולשה כאב בטן יובש חריג וכדומה, יש להפסיק מיד ושלא כדין היא עושה [ובודאי אם יש משהו לאתקין לגמרי בהריון או בהסטוריה של ההריונות הקודמים]. בדרך כלל לרוב המעוברות יש מיחוש, לא קל לצום בהריון. ראה בענין זה בביאור הלכה בסי' תקנט.

בהצלחה