תשמיש של חולין בעצי הסוכה

האם ניתן למכור את הסוכה שלי למישהו אחר? אפילו אם לא יעשה סוכה? פשוט יש לי סוכה אחרת.

תשובה:

שלום רב.

אין כל בעיה למכור את הסוכה אם היא תמשיך לשמש כסוכה או תעמוד ללא שימוש, אבל אם הוא מתכוין להשתמש בה לתשמיש של חולין נחלקו בכך הפוסקים: יש אומרים, שכיון שהסוכה מיועדת לשימוש רב שנתי אסור להשתמש בה בשאר ימי השנה לחולין, ובמשנה ברורה הכריע שטוב להחמיר. גם לדעת המקילים אין להשתמש בהם לתשמיש מגונה, ואין לפסוע על דפנות הסוכה או הסכך, כיון שהם תשמישי מצווה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ תרל”ח ס”ק ט’ וכ”ד, ובביאור הלכה בסי’ כ”א..