תיקון בגדים בתשעת הימים

לכבוד הרב שלום,
האם מותר לתפור תיקונים לבגדים לאו דוקא בגדים שנקראו כגון: לסגור שסעים, לסגור פתח צוארון, לקצר בגד וכו'
תודה

תשובה:

שלום רב

בבגד ישן מותר,] אבל בגד חדש שרוצים לתקן אותו שיהיה ראוי ללבישה – אסור, מפני שבכך הוא בא לגמר תפירתו. ראה כף החיים סי' תקנא ס"ק קז, ובס' ארחות רבינו עמ' קכט ועוד אחרונים. במקרה שמדובר באשה שמקבלת על עצמה עכשיו להתחזק ולהיות צנועה יותר ואין לה בגד כר, ודאי מותר משום שהיא תפירה של מצוה, ונראה לי שמותר לה גם לקנות ולתפור בגד חדש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם מדובר בחולצה חדשה שצריכה תיקון, וחייבים את החולצה הזאת מיד לאחר תשעה באב, ככה שאין אפשרות טכנית לתקן אותה אחרי תשעת הימים.. מותר?