לפרוע הוראת קבע בבנק באמצעות מסגרת האשראי

האם מותר להשתמש במסגרת האשראי בבנק כשאין לי שום נכס. האם מותר שלא להכניס כסף לבנק וכך יפרע הבנק הור"ק מהמסגרת.

תשובה:

שלום רב,

מי שאין לו עסק או נכס שיכול להניב רווחים, אסור ללוות בריבית מהבנק. אם הוא עובד לפרנסתו והוא זקוק לאכול כדי שיוכל לעבוד יש מתירים.

אין הבדל בין להוציא הלוואה ובין לתת שהבנק ישלם הוראת קבע מהמסגרת, מאחר ואף בכיבוד הוראת קבע הבנק פועל בשליחותו והוא דומה להוצאת הלוואה.

מקורות:

לעניין מזונות לעובד עיין בשו"ת שואל ומשיב מהדורה א ח"ג סי' קס.