הזמנת פריטים מהאינטרנט בתשעת הימים

האם מותר להזמין בתשעת הימים חפצים ופריטים (לא בגדים) מהאינטרנט שמגיעים אחרי תשעת הימים ?

תשובה:

שלום רב

לדעתי הזמנה באינטרנט שהיא מחייבת וכו' היא כמו כל קנייה, אבל חשוב לדעת, שמוצרי בית פשוטים מותר לקנות, רק בבגדים החמירו חכמים שלר לקנות אפילו בגדים פשוטים [ראה שו"ת לבושי מרדכי ח"ג סי' קפה], כך שאם רוצים לרכוש מוצרים פשוטים מותר, דברים גדולים יותר שיש שמחה בקנייתם, יש להזמין רק לאחר תשעה באב.