בניית מחסן בתשעת הימים

שלום וברכת ד' עליכם
נסתפקתי לגבי בניית מחסן בתשעת הימים. למאי דקי"ל שכל להרווחה אסור, האם נאמר דין זה דווקא לגבי מגורים – או שגם לגבי מחסן, שאיננו חלק מהבית, ונועד לכלי עבודה, אחסון כלים של פסח וכדו'.
עוד הסתפקתי האם מותר לבנות דברים בחצר, כמו ארגז חול, נדנדה וכדו' – האם יש בזה איסור מצד בניין, שלכאו' בניין נאמר רק בבית. (ומ"מ לסיים הדבר יהיה אסור, דלא גרע מקניית כלים חדשים שיש למעט בהם מדין משא ומתן. אך לבנות בלא לסיים – בזה נסתפקתי)

תשובה:

שלום רב

האיסור לבנות אינו אמור דוקא בבניני מגורים, ראה ערוך השלחן סי' תקנא סעי' ז שמבני ציבור מותר לבנות כי זה בנין של מצוה, הרי שלולי טעם זה, היה בכך איסור, ולכן נראה שגם מחסן אין לבנות. אבל נדנדה וכדומה אין איסור, התקנה נאמרה על בניית בתים לא על כל חיבור לקרקע, ואנחנו לא יכולים לגזור גזירות מדעתנו. אלא שקניית הנדנדה היא כבר משא ומתן של שמחה לילדים ויש להחמיר. והחילוק שלך בין התחלה לסוף יש בו סברא.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח
    שמא יש לחלק בין מבני ציבור, שמצד המבנה עצמו הם בתים הראויים לדיורים – ועל כן הם בכלל האיסור. משא"כ מחסן מפח או מפלסתיק, שאינו ראוי לדיורים אלא רק לאחסון דברים