חנוכת בית לאחר שיפוץ והוספת חדר

בס"ד
כבוד הרב,
בניתי בית חדש. לא גרתי בו. השכרתי את הבית לאחי, והוא עשה חנוכת הבית. אני קניתי את המזוזות והוא קבע אותן.
.
לאחר ארבע שנים אחי עזב את הבית ובמקומו נכנס לבית הבן שלי שהתחתן, ועד כה לא עשה חנוכת בית.
לאחר כ-14 שנים הוא ערך שיפוצים
בבית והוסיף חדר, מרפסת ומחסן.
האם חובה על בני לערוך חנוכת בית.
הבית עדיין על שמי!
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

על הקנייה בעבר הרחוק אין טעם עכשיו לחנוכת הבית… השאלה לגבי השיפוץ:

בית ששופץ אין חיוב גמור לחונכו בסעודה אפילו הוסיף בו חדרים חדשים, אלא אם כן שופץ מהמסד ועד הטפחות, והיינו שהוציא את הרצפות ואת הצנרת וכו’, דבר שמחייב לעזוב את הבית לתקופה. כמובן, שתמיד טוב להודות ולהלל להשי”ת על כל הטוב שגמלנו, ולכן אלו הנוהגים לברך שהחיינו או הטוב והמטיב בשמחה זו, במקום ספק יקנה בגד חדש ויברך עליו שהחיינו ויכוין לפטור גם את הבית.

מקורות:

ראה בן איש חי ש”א ראה ז.