סיוד ותספורת בתשעת הימים

שבוע טוב .האם מותר לצבוע את הקירות בימים אלו ושבוע לפני תשעה באב? האם מותר להסתפר ?האם מותר לשמוע שירים שמחברים אותי לעבודת אלוקים ? ועוד שאלה האם מותר להגיד את שם אלוקים ולכתוב ?

תשובה:

שלום רב

אסור לסייד את הבית בתשעת הימים, ראה שו"ע סי' תקנא סעי' ב.

תספורת למנהג הספרדים אסור רק בשבוע שחל בו תשעה באב [השנה אין דין זה למנהג הספרדים], ולמנהג בני אשכנז כבר משבעה עשר בתמוז אסור.

אין לשמוע מוזיקה בימים אלו כלל.

אסור לומר שם אלוקים בה' כיון שהוא מהשמות שאינם נמחקים, ויש להמנע מלכותבו בדברי חול כדי שלא יבוא לידי בזיון.

הצטרף לדיון

15 תגובות

  1. למה השנה אין דין זה? זה אומר שאני השבוע הזה אני יכול להסתפר ? ההורים שלי מרוקאים שניהם נולדו במרוקו אז אני ספרדי ? אני נולדתי בארץ

    אפילו מוזיקה שעושה לי חשק לעבוד את עבודת אלוקים בחשק אסור ? כלומר שירים של אמונה

    ובתפילה מותר להגיד את שם אלוקים ? אז עם אני ממשיך להגיד אלוקים זה בסדר ? כלומר לא להזכיר את שם אלוקים בכלל בשמו האמיתי

  2. השו"ע מביא מחלוקת בשנה זו שתשעה באב נדחה ליום ראשון אם בשבוע זה יש דינים של שבוע שחל בו ופוסק להקל.
    אם אתה רוצה לעבוד את ה' בחשק תצטער איתו על חורבן בית המקדש ותמנע ממוזיקה.
    בתפילה ודאי אומרים שם ה' בה' ולא בק', לא הבנתי את השאלה שלך בכלל.

  3. כן אז מותר גם לכתוב כמו שעושה הרב את שםאלוקים? ו אמי לא מבין רק אני רוצה תשובה ברורה האם השבוע מותר להסתפר כן לא?