להלשין למוסד לביטוח לאומי על דיווח כוזב של שכנים

שלום,

לצערי אני נאלץ לגור כבר שנים רבות בעיר חילונית. מעליי גרה שכנה שמשמיעה שירים חילוניים בקול רם כמעט כל יום מהשעה שמונה בבוקר עד שתיים בצהריים ואפילו יותר מאוחר, והרבה פעמים הערנו לה אך ללא הועיל. הדבר גורם לי עגמת נפש מרובה עד כדי דיכאון ופגיעה נפשית. השאלה שלי היא כזאת, היא לא עובדת ומקבלת כסף מביטוח לאומי. אני יודע שהיא משקרת כי היא הולכת עם מקל הליכה ברחוב כאשר בבית וכן בירידה במדרגות היא הולכת ללא מקל כאחד האדם, כל זה ראיתי בעיניי. וכן בעלה מקבל כסף מביטוח לאומי ועובד בשחור מהבוקר עד הערב בעבודות בניין. לפני שהיא החלה לקבל קצבה היא הייתה עובדת וכן כאשר קורה שבעלה בבית לא עובד יש לנו שקט. האם מותר לנו לדווח לביטוח לאומי או שזה נחשב מוסר. ממש הגיעו מים עד נפש זה סבל של שנים.

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לדווח למוסד לביטוח לאומי. אבל, המטרה צריכה להיות לסלק את הנזק בלבד ולא למטרת נקמה.

מקורות:

לגבי חילוניים שאינם מכירים במערכת חוק אחרת, קשה לומר שיש חשש שייגרם להם נזק שלא כדין, שהרי זה דינם (בדומה למה שכתב הכסף הקדשים על שו"ע חו"מ סי' כו). בנוסף לכך, שבהרבה מקרים אין איסור לשון הרע על מי שאינו שומר תורה ומצוות ובפרט כאשר הכוונה למנוע נזק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ארשה לעצמי להוסיף כי יש להזהיר את השכנה המזיקה לפני צעד חמור זה.
    ולהגיד לה בנועם שיח ובמענה רך שכוונתכם לפנות לביטוח לאומי.
    כי מי יודע אולי הזהרה זו תועיל.