פער בין המחיר האמיתי למודבק על המוצר

קניתי מוצר שהיה כתוב עליו 200 שקלים ובנוסף הייתה מדבקה נוספת שהיה כתוב עליה 20 שקלים כשבאתי לקופה הביאה לי לשלם את המחיר של ה-20 שקלים כי כך נהוג נותנים את המחיר הנמוך. למחרת התחרטתי ורציתי להחזיר את הבגד. וקיבלתי זיכוי על סך 200 ש״ח
האם ניתן לקחת או להעמיד את המוכרת על הטעות שזה עלה לי 20 ש״ח?

תודה

תשובה:

שלום רב,

ראשית, במקרה שהסכום שנכתב בטעות על המוצר שוויו פחות משווי המוצר (בכל חנות שנמכר)-  אין לסמוך על המנהג , וזה בכלל אונאה וביטול מקח. כלומר, גם באופן שאת רוצה להמשיך עם המוצר, עלייך להשלים את ההפרש או להחזיר.

לעצם השאלה – פשוט שלקחת יותר מעשרים שקל זיכוי, זה גזל גמור!