זמן קריאת שמע של שחרית

עד מתי אפשר לקרוא קריאת שמע בבוקר?

תשובה:

שלום רב

קריאת שמע ניתן לומר עד שלוש שעות זמניות מתחילת היום. שעות זמניות, פירושו של דבר שמחלקים את היום כולו [מעלות השחר עד צאת הכוכבים לשיטת המגן אברהם, או מהנץ החמה עד השקיעה לשיטת הגר"א] ל12 חלקים שוים, כאשר כל חלק יחשב שעה. לפי זה, בחורף שהיום קצר השעות תהיינה קצרות [כ50 דק' לשעה] ובקיץ ארוכות [כ70 דק' לשעה].

היום זמן קריאת שמע לפי המגן אברהם ב8:30 ולשיטת הגר"א ב9:20, כל יום יש לבדוק בלוח שנה את זמני אותו יום.