ספרים בארון הבגדים בחדר שינה / שכח רצה בברכת המזון

שלום
כרגע אין לי איפה לשים את הספרים
אני יכול לשים בארון בגדים שיהיה במדף של רק ספרים?
מי ששכח לקרוא בשבת רצה ונזכר באמצע ברכה רביעית בברכת המזון אני צריך צריך לעצור באמצע ולקרוא מהתחלה את הברכת המזון?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לשים ספרי קודש בארון הבגדים, ואף שבשעת תשמיש הספרים צריכים שני כיסויים, כאן שהארון גדול יותר מארבעים סאה [נפח של שישים על שישים ס"מ] הוא חולק רשות לעצמו ומספיק לסגור את דלת הארון באותה שעה, ראה משנה ברורה סי' רמ ס"ק לג.

כן, מי שהתחיל כבר ברכה רביעית חוזר לראש התפילה [בשתי הסעודות הראשונות, אך לא בסעודה שלישית], אם נזכר לפני תחילת ברכה רביעית, לאחר שבירך בונה ירושלים, יש נוסח ברכה מיוחדת שניתן לאומרה במקום רצה ולהמשיך הלאה, מופיע בסידורים וראה שו"ע סי' קפח.