סינון ירקות מליכלוך בשבת

שלום לרב
סינון בשבת האם יש בזה בורר, או שמא כמו בברז על מסננתו?
למשל, ניקוי הירק מהסבון במסננת?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

ודאי שמסננת היא כלי המיוחד לברירה ואסור לסנן בה. ההיתר לשים מסננת על הברז הוא משום שהמים ראויים לשתייה גם בלי המסננת "מישתתי בהכי", וכמו מבואר בשו"ע בסי' שיט סעי' י לגבי משקה שיש בו קיסמים שהחילוק הוא בין אם ניתן לשתותו גם בלי הסינון או לא. אגב אסור גם להשרות במים כדי שהסבון יצוף אלא רק לרחוץ תחת הברז, ראה שם סעיף ח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אך אם אדם שוטף כרוב חתוך שנמצא במסננת מן הסבון שעליו, הרי יכול לעשות זאת גם ביד א"כ למה לא יחשב כידו אריכתא דמיא כמו כף ומזלג שיכול לברור גם ביד שלא נחשב כבורר בכלי?