דלתות מגנט בשבת

כיום מייצרים מגוון מוצרים המאפשרים סגירה ופתיחה על ידי חיבור וניתוק מגנטים. דוגמה לדלתות פנים כאשר לשונית הדלת מכילה מגנט שבעת סגירת הדלת "מתחבר" למגנט שבמשקוף, או כאשר נעילת דלת ביתית על ידי סיבוב המנעול מתחברים שני מגנטים אפילו ללא זרם חשמלי. דוגמה נוספת היא דלת או חלונות הזזה כאשר החיבור בין שני צידי החלון/דלת נעשה על ידי חיבור (וניתוק בפתיחה) בין מגנטים.
התופעה הולכת ונרחבת ולא מצאתי התייחסות הלכתית לדבר. מה דעתכם בנושא?

תשובה:

שלום רב

במגנט בשבת אין איסור בונה אלא אם כן דעתך לקובעו זמן רב, שבאופן זה יש שחששו לכך [לא מצוי באופנים שהזכרת, אלא יותר במגנט שמחזיק מתלה וכיוצא בזה].

מקורות:

ראה ס’ ארחות שבת פרק ח סעי’ יג. על דעת האוסרים כשדעתו לקובעו לזמן רב, ראה שמירת שבת כהלכתה מהדורה החדשה פרק כג סעי’ מו, ובפרק טז הערה סז*.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם יש ענין להחמיר בזה כי אני הולך לקנות דלתות ואני פשוט יכול לבחור מנועלים אחרים לא על מגנט

    ועוד ענין להרבה זמן גם כולל עםסוגרים את הדלת בשבת ולא פותחים אות 3 ימים או שבוע