גר שנכשל בעבירה כמה חדשים לפני הגיור

שלום וברכה
גר שנכשל בעבירה באמצע תהליך הגיור, כמה חדשים לפני הטבילה, האם קבלת המצוות מתערערת בזה ?
אז, הוא התחרט על מעשיו וכעת הוא מקיים תורה ומצוות למופת.

תשובה:

שלום רב,

מצוין. לפני הגיור מותר לו לעשות את כל העברות שבעולם. מלבד כמובן שבע מצוות בני נח. אולם גם אם עבר על אחד משבע מצוות הללו, אין זה פוגם בגיור כלל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ההוא אמינא הייתה : היות ונכשל בעבירה אולי זה פוגם ב"קבלת מצוות" שהינה חלק בלתי נפרד מתהליך הגיור.
    אבל אפשר לומר שהיצר הרע אינו מניח אפילו נפשות הגרים ואם הוא נכשל אין זה מראה כי חסר ב"קבלת המצוות". ולכאורה אינו מוזכר בשום מקום שבמשך תהליך הגיור, העבירה של הגוי פוסלת את מועמדותו.