יהודי שאינו מהול האם רשאי לעלות לספר תורה

שלום רב, רציתי לשאול יהודי ( רוסי) שלא מל האם מותר לו לעלות לספר תורה?
( יש לבנו בר מצווה, הבן מהול) אשמח אם תציינו מקורות..

תשובה:

שלום רב

אדם שלא נימול, אף שהיה זה בתחילה באונס כיון שהוריו לא מלו אותו, כיון שהוא יודע שהוא חייב לימול ואינו עושה זאת, אין להעלותו לתורה.

מקורות:

שו"ת ציץ אליעזר חי"א סי' ט', שו"ת שרגא המאיר ח"ח סי' י"ד, שו"ת שבט הלוי ח"ז סי' י"ט, שו"ת ויצבור יוסף ח"ב סי' כ"ח. וע"ע בשו"ת בצל החכמה ח"ד סי' ה' ובשו"ת אגרות משה או"ח ח"ב סוף סימן ל"ג.

הצטרף לדיון

תגובה 1