חלוקת בעלות על הדירה בעת הגירושין

שלום רב
אני ואשתי התחתנו לפני 8 שנים,אבא שלי קנה בית על שמו וגרנו בבית הזה והוא פטר אותנו משכירות
לאחר 7 שנים רצינו לעבור לדירה יותר גדולה אז היינו צריכים לקחת משכנתא קטנה של 120 אלף שקל
ואז הוא מכר את הבית וקנינו בית בשווי 690000 אלף שמתוכם 120000 משכנתא אך הבעיה היא שהוא נאלץ לשלם את הדירה על שמנו אני ואשתי היות ואנחנו לקחנו את המשכנתא ולכן הבנק היה מוכן לתת משכנתא רק אם הדירה ש
תהיה רשומה על שם שנינו
עכשיו אני רוצה להתגרש ולא עברה שנה השאלה היא אם היא לוקחת חצי מהדירה?

תשובה:

שלום רב,

בפשטות מאחר שהיום החלוקה בבעלות על הדירה היא באופן שווה בינך לבין אשתך, כך גם יש לחלק את הדירה בעת הגירושין. אולם אם האב יטען שהוא לא התכוון לתת לכם את הדירה כלל, אלא להשאיר אותו ברשותו, והסיבה שהוא הסכים לרשום את זה על שמכם היה רק כדי שתוכלו להוציא משכנתא, יכתן שתתקבל טענתו, והחלק של האבא חוזר אליו, והשאר (חלק המשכתנא) מתחלק בשווה בינך לבין אשתך.