בורר בחיתוך חלקים רקובים בפרי

בס"ד
האם שחותכים פלח אבטיח בשבת ואוכלים רק חלקים מסויימים ממנו – האם עוברים על איסור בורר?
ב. יש פירות חתוכים ומקולפים שתופסים מעין "שכבה" שמוציאים אותם מהמקרר ( מעין יובש מחוספס כזה ) , האם חיתוך השכבה יש בה משום בורר ( למרות שיש אנשים שלא יקפידו על זה ויאכלו את הפרי עם השכבה ) ?

תשובה:

שלום רב

חיתוך חלק רקוב או השכבה הנ"ל נחשבת כעין קילוף ומותר לעשות זאת בשבת סמוך לאכילה. כאשר מדובר בחלק הנמצא בצד מסויים מאוד התיר זאת המשנה ברורה בסו"ס שכא אולם החזון איש החמיר לעשות זאת באופן של אוכל מפסולת ולא להיפך. אבל שוב, כאשר מדובר בשכבה רחבה יותר ויש קושי לאכול בלי ההפרדה מותר לעשות זאת סמוך לאכילה כמו כל קילוף פירות.