תאריך בר מצווה

שלום,

רציתי לשאול אם הבן נולד בג בכסליו התשס"ה לועזי 16/11/2004
ושבת החתן יוצא ביהונתן דוד – נולד בג' כסלו התשס"ה 16/11/2004 שבת חתן בע"ה בשבת ז' כסלו התשע"ח פרשתך: ויצא בספר בראשית 25/11/2017 מתי צריכה להיות העליה לתורה כי היום שלו ג בכסליו תשסח יוצא יום שלישי

תשובה:

הוא יכול לעלות לתורה ביום חמישי ה' בכסלו, לא ניתן לעלות לתורה לפני בר המצוה רק אחריה [למעט קריאת מפטיר בשבת שזה יכול גם לפני בר מצוה. העיקר לזכור שלא להפסיד אף לא יום אחד מהבר מצוה ואילך בהנחת התפילין שהיא צינור הקשר בין יהודי לבורא העולם, יש לעודדו לכך מאוד!

מזל טוב ורוב נחת.