ערלה בהעברת שתילים מעציץ לאדמה

שלום לרבנים. בנושא שתילים דו שנתי. כלומר להעביר השתיל עם השקית שלו מהמשתלה .[אחרי שהשתיל כבר נטוע 2 שנים או יותר]…אזי, יש אומרים שאם השתיל עם השקית לא רואה הקרקע כי נכנס לרכב או עבר מעל כביש,יתחילו לספור ערלה מחדש.ויש ארגון כשרות שטוען שאפשרי להעביר אותו לחצר ולנטוע. ולא להתחיל ללספור מחדש 3 שנות ערלה. אלה להמשיך מהמשתלה 1 שנה ולאכול הפירות. מה דעתכם בנושא? ואולי ידוע לכם מהו המקור לזה. תודה

תשובה:

שלום רב

כאשר אתה מעביר מעציץ שאינו נקוב [או שהיה ברכב ובגלל זה הוא אינו נקוב] לקרקע, הסתפק החזון איש האם מונים לו שוב שנות ערלה או שדי בכך שיש לו גוש אדמה שהוא יכול לחיות בו, ולכן מספק מחמירים למנות שוב, אלא שכאשר יש גוש כנ"ל מונים משעת הנטיעה בקרקע ולא משעת הקליטה שהיא בדרך כלל 14 יום עד חודש וחצי אחר כך.

מקורות:

ראה חזון איש ערלה סי' ב ס"ק יג, על פי מה שנסתפק בביאור התוספתא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישר כח על תשובה.האם יש לנו מקור נוסף או קודם יותר לדיון זה.? האם על סמך הסתפקות החזו"א גופי הכשרות בימנו פוסקים בשינוי זה מזה?האם מצוות ערלה כרגע דאוריתא או דרבנן?תודה