מסייע לעוברי עבירה – מכירת מוצרי אינטרנט

לכבוד הרב
האם מותר לעבוד בחברת תקשורת ולצרף אליה אנשים (במסגרת העבודה צריך גם לשכנע אנשים להצטרף, החברה משווקת חבילות גלישה וכו), או שיש בזה משום מסייע ביד עוברי עבירה, ולפני עיוור וכו?, אשמח מאוד אם כבוד הרב ייתן לי גם את המקורות
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

הואיל והאיסור הנעשה על ידי מכשירים אלו אינו ודאי ומידי ותלוי בדעתו ובמעשיו של הקונה [יש לאינטרנט גם שימושים כשרים], כאשר יש בכך הפסד ממון שהרי פרנסתך ממכירות אלו, יש להקל. בתנאי שאתה לא משכנע אדם שאין לו כרגע אינטרנט, אלא רק אנשים שבלאו הכי גולשים ויש להם אינטרנט זמין.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.