דע מה שתשיב לאפיקורוס – אבולוציה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
כתוב בספר משלי כו 4
"אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה".
ואחר כך כתוב פסוק אחר כך
"עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו".
לא הבנתי כל כך איך זה מסתדר שתי הפסוקים האלה,ולא הבנתי בדיוק מה זה בן אדם שמוגדל "כסיל".
ומה ההבדל בין כסיל לבין אויל?
ועוד שאלה היום יש כל מיני אנשים שמאמינים למדענים שלמעשה האדם הגיע מן הקוף בתהליך אבולוציוני כזה או אחר,אשמח אם כבוד הרב יוכל לעזור לי לדעת מה ואיך להגיב לאנשים הללו ואיך באמת סותרים את הטענות האלה

תשובה:

שלום רב

במדרש משלי ענה על סתירה זו, שבמקום שמכירים את שניכם ואתם חיים יחד עדיף לא להתעסק איתו, כיון שאז בעיני הבריות תהיו שווים ואנשים יתייחסו גם אליך ככסיל כמוהו, אבל כשנתקלים באדם כזה ואין חשש שתראו שווים, יש לענות לו.

על שאלתך בענין האבולוציה ראה כאן .