גירוש חתולה שמפריעה

שלום כבוד הרבנים ושבוע טוב.
בבניין שבו אני גר יש שכנה שמאכילה את החתולי רחוב והם תמיד מסתובבים בכניסה לבניין,נכנסים לחדר מדרגות ומסתובבים שם.לפעמים מביאים עכברים מתים לכניסה לבניין כנראה שתפסו אותם וזה ממש מטרד נהיה. השכינה רוסיה (אני לא יודע אם היא יהודיה) היא לא מקשיבה אי אפשר לדבר איתה בכלל. מה אפשר לעשות בשביל למנוע את המטרד הזה מבלי לעבור על צער בעלי חיים? שיש סוברים שאיסור זה אף מדאורייתא. מכיוון שיש לי ילד קטן גם אני מפחד שיתקרבו והוא יגע בדברים מהרצפה והלכלוך שלהם. וחס וחלילה שלא יתחילו להמליט גורים וזה יהיה מטרד גדול. שמעתי פתרון להשפריץ עליהם מים. זה מרחיק אותם מהאזור. האם זה מותר על פי הדין?או שמא יש פתרון אחר שהרב יכול להציע אולי?

תשובה:

שלום רב,

צער בעלי חיים הוא אכן איסור מדאורייתא. אולם אין איסור צער בעלי חיים, לצורך האדם אין איסור צער בעלי חיים, ובמקרה וזה המטרה היא למנוע הטרדה מצד בעלי החיים, לכן מותר.