ספק ממזרות?

שלום רב. קראתי בספר מסויים שהביא קטע מהספר של הרב יהודה פתיה (מנחת יהודה, רוחות מספרות) שבו אחת מהדיבוקים ספרה לרב פתיה שבעיר בגדד רוב נשים אשת איש מזנות תחת בעליהן היו. אם ככה, זה אומר שיש בעייה של ספק ממזרות אצל כאלו שהם ממוצא בגדדי?

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את הענין, אבל ברור שחלילה לנו לפקפק בחזקת טהרת הנשים, תורה לא בשמים היא! כמו כן, כדי להגיע לחשש ממזרות לא מספיק שהאשה מזנה, יש חזקה שאשה מזנה מתהפכת ומזנה, כלומר היא נזהרת שלא להכנס להריון על ידי הזנות, אז עצם הזנות כמובן היא איסור חמור של אשת איש שדינו בחנק, אבל ממזרות אין כאן. סוף דבר, כל מי שלא נודע בו פסול חלילה לפקפק בכשרותו.

שבת שלום.