כח התפילה לפעול ישועות

שלום לרבנים! במסכת תענית מסופר על חוני המעגל שהתפלל שירד גשמים וירד טיפות קטנות ואז חוני המעגל אמר לא כך ביקשתי אלה גשמי בורות שיחין ומערות וירדו גשמי זלעפות ואז חוני אמר לא כך ביקשתי אלא גשמי ברכה וירד גשמי ברכה. אז יש לי שאלה הקדוש ברוך הוא שיודע סתרי כל חי יודע ללבב לא ידע מהתחלה מה רצה חוני המעגל?

תשובה:

שלום רב

מכאן לומדים שענין התפילה אינו רק מה רוצים אלא מה מתפללים, יש להתפלל בפירוש על אותו דבר שצריכים אותו ולא מספיקה מחשבת הלב, התפילה פועלת את הישועה. כמו שאמרו בפוסקים לגבי ימים נוראים שיש להזהר כשאומרים וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך שלא ישמע לחיים בפת"ח שהוא כמו "לא חיים" חלילה, אף שהקדוש ברוך הוא יודע את הכוונה, כיון שכך גזרה חכמתו שהתפילה תפעל את הישועה.