בן נשוי אצל אביו – ברכת האורח

שלום לרבנים! אדם שהתחתן ומתארח אצל הוריו אומר בברכת המזון ברכת האורח? ואם זה בן אדם שגר בבית הוריו אבל התחתן אומר ברכת האורח? (אשמח לתשובה לפי הרב עובדיה זצוק"ל)

תשובה:

אדם נשוי שאינו סמוך על שולחן הוריו ודאי אומר ברכת האורח, בזה אין ספק, הנדון הוא בבן גדול הסמוך על שולחן אביו, ובזה נחלקו חכמי הספרדים: בכף החיים למהרי"ח סופר זצ"ל סימן ר"א ס"ק י"ג כתב: ולכאורה נראה דהיינו דוקא באינו סמוך על שלחנו אבל בסמוך על שלחנו יש לו דין של בן בית ולא אורח ואינו צריך לברך ברכת האורח. אבל בספר כף החיים למוהר"ח פאלג"י כתב בסימן כ"ה סעיף מ"ג שאם הוא גדול אע"פ שסמוך על שלחן אביו צריך לברך ברכת האורח.