האם הכתובה שלנו פסולה?

שלום וברכה, כאן נעם חן.

לפני כחצי שנה מצאתי טעות בכתובה שלנו, ראיתי שנכתב בה בטעות חודש אחד מאוחר יותר. (במקום חודש אדר נכתב ניסן)
יחד עם הרב המקדש עשינו כתובה חדשה והחתמנו שוב את שני העדים שנוכחו בחופה עצמה.

תמיד כתבתי את שמי בצורה הזאת "נועם" (עם האות ו'). אתמול גיליתי שאמא קראה לי בשם הזה "נעם" (בלי האות ו').
אמא שלי אומרת שהם קראו לי בשם "נעם" ורק ברישום במשרד הפנים נוספה בטעות עוד אות ו'.
'נעם' או 'נועם' זה לא משנה לי כלום.
אבל מה בעניין התוקף של הכתובה? האם צריך לחדש את הכתובה?

במהרה נשמח כולנו בביאת משיח צדקינו!

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה בכתובה הכתיב הנכון הוא נעם. כך הוא מופיע בתנ"ך כמה פעמים. ניתן כמובן לכתוב בכתובה גם נועם, כפי שאתה כותב, אבל ודאי שגם אם כתבו ללא ו' זה כשר לחלוטין. [אגב, הכתובה הראשונה בדיעבד כשרה. שהרי אנו פוסקים ששטר מאורח כשר].

הרבה הצלחה