דף גמרא אכיל

שלום רב,
לאחי יש בקרוב יום הולדת ואני מעוניינת להכין לו עוגה בצורת ספר גמרא.
חשבתי לעשות את העוגה בצורת ספר פתוח ועליה להניח דפים אכילים מבצק סוכר שהודפסו עליהם העתק של דפי גמרא.
רציתי לדעת אם מותר יהיה לחתוך את העוגה (שעליה דפי הגמרא האכילים) ולאכול אותה (הרי דפים שרשום עליהם דברי קדושה אסור לזרוק וצריך לגנוז וכו׳ אז ק״ו לאכול..)
המון תודה על העזרה..

תשובה:

שלום רב

זה נראה לי בזיון גדול ולא כדאי בכלל. אני לא רואה הבדל בין לקרוע דפי גמרא בידים לבין לחתוך אותם בסכין…. [אמת שיש כמה הקלות בהלכה לגבי דף גמרא שעוד לא למדו ממנו מעולם, לענין שמותר להניחו על הריצפה בהפסק קל ואיןצורך בטפח ועוד, אבל חלילה לקרוע לחתיכות]. אם תרצי יש אפשרות במחשב לעשות צילום מטושטש מאוד של דף הגמרא באופן שאינו קריא כלל, ואת זה תוכלי לעשות על השקף.

מזל טוב ושיהיו תמיד שמחות.