רוח רעה השורה על הידים בלילה

לכבוד הרב שליט"א שלום וברכה.
אדם שלא נטל את ידיו בסירוגין בשחרית ושורה אליו רוח טומאה שנקראת שבתאי. האם ישנו דרך להסיר את הטומאה הזו. שאלה שניה, אדם ישן לאחר נקודת חצות והוא שפשף את עיניו האם שורה עליו רוח טומאה ואסור לו לגעת באזורים עד לאחר נטילת ידיים
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

  1. לא הבנתי את השאלה, שיטול ידיו עכשיו… אין דרך להסיר את הטומאה ללא נטילת ידים.
  2. גם בשינה לאחר חצות הלילה שורה רוח טומאה, ואגב גם מי שלא ישן בכלל בלילה נסתפקו הפוסקים האם שורה עליו רוח רעה ויש להחמיר ליטול ידים ראה בית יוסף בסי' ד ובשו"ע שם.