נכשלתי בבגידה מה עושים?

לכבוד הרב שלום
לפני שנה וחצי לצערי נכשלתי ובגדתי בבעלי פעם אחת
יש לציין שאופן הבגידה היתה חיבוק נישוק ומגע מיני
( עם הוצאת זרע לבטלה ) אך לא הייתה חדירה.
יש לציין שאין לי קשר עם הבחור ומאז, התחזקתי אחרי החטא
החמור שעשיתי כולי בושה מאיך שהגעתי למצב הזה …
השאלה שלי :
א האם אני אסורה לבעלי ? אני לא מסוגלת לחשוב על חיים בלעדיו!!!!
ב איזה תיקון עליי לעשות אני מיוסרת מאוד ?
ג האם עליי לספר לו על כך ?

תשובה:

שלום רב,

א. אינך אסורה לבעלך. בסיטואציה הזו אין איסור לבעל ולבועל.

ב. כפי שגם את מבינה מעשים כאלה הם חמורים מאד למרות שעדיין אינם אוסרים אותך לבעל. החובה היא לחזור בתשובה שלמה, באופן שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה שיש לשוב בתשובה ולהתחרט באופן ש"יודע תעלומות יוכל להעיד עליו שלא ישוב לחטא הזה לעולם". לעניות דעתי, אין מנוס מלקבל החלטות ברורות ונחרצות שימנעו ממך להגיע שוב למצבים דומים. אין ספק שהמצב שנקלעת אליו הוא מחמת אי הקפדה על איסור ייחוד, ואי הקפדה על ההפרדה הנדרשת מגברים במקומות העבודה וכד', עלייך לבדוק את הסביבה שמסביבך, ולהחליט על גדרים מסויימים של הפרדה וריחוק מסויים שאותם לא תעברי בשום אופן.

ג. אין חובה או אין כל צורך לספר לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאו' לא הייתה כאן התייחסות למשמעות המילה 'חדירה', והרי בכדי להיאסר על הבעל אי"צ לחדירה ממש [אמירה על מגע מיני, וכאש בנעורת], אלא שבלאו הכי יתכן שאין לה נאמנות כלל…

  2. אם אין חדירה אין ביאה. שאלתך יכולה להיות לכל היותר האם היא נאמנת לומר שהגיעו למצב כזה ובכל זאת לא היה ביאה שהרי אש בנוערת.. והתשובה היא שאכן היא נאמנת משום הפה שאסר, ראה חזו"א בחלק החדש עמוד קא.