כשרות ביצים ששהו לילה במים

שלום!
אם הכנתי חמש ביצים קשות ושכחתי אותן בקליפתן בלילה בתוך הסיר עם המים שהתבשלו…הסיר היה פתוח ומדובר במים טמאים.. האם מותר לאכול ביצים אלו?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. ראשית בזמנינו משקין שהיו גלויים בלילה מותרים בשתייה לרוב הדעות, וגם לאלו המחמירים בכך מדובר על המים עצמם שיש בהם חשש סכנה מחמת ארס של נחש שאולי היה בהם, אבל ביצה סגורה שהיתה במים אין בה כל חשש.

מקורות:

יש לדעת, שהעיקר להלכה שבזמנינו שנחשים אינם מצויים בבתים אין חשש של משקין מגולים [ורק לענין קידוש ושאר כוס של ברכה מקפידים בזה, וכפי שפסק השולחן ערוך ביו”ד סי’ קטז סעיף א. אמנם, ידועה שיטת הגר”א שמחמיר בזה גם לזמנינו, וכן הביא הפתחי תשובה שם בשם השל”ה ששומר נפשו ירחק מזה, ומכל מקום בכל מקרה של ספק וכדומה ודאי יש לסמוך על הכרעת השו”ע.