לשלם חוב ישן באמצעות קריעת שטר זיכוי

שלום הרב ..
יש לי שאלה בקשר להלכות גזלה ..
התחלתי לחזור בתשובה, ונזכרתי שבעבר אני שברתי בטעות מוצר בחנות משחקים בסכום נקוב של 160 שקלים ולא שילמתי על זה. כרגע לא נעים לי כל כך ללכת לבעל החנות ולספר לו, כמה אנשים ייעצו לי לקנות דבר מסוים מאותה חנות בסכום הזה ולאחר כמה ימים להחזיר את המוצר שקניתי ולקבל זיכוי בסכום הנ"ל ואת הזיכוי לקרוע ופשוט לא להשתמש בו ויוצא שנתתי לחנות את הסכום ואת המוצר גם החזרתי.
האם הדרך הזאת והמעשה משיבים את הגזלה והכול בסדר?
ואני יוצא ידי חובה
אשמח לתשובה,

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אכן כך. בדרך זו יצאת ידי חובך.

הרבה הצלחה,

מקורות:

על אף שייתכן שהמוכר אינו חייב לכבד זיכוי כאשר הוא קרוע, מכל מקום החוב בעצם קיים אלא שהמוכר אינו חייב להאמין שהזיכוי נקרע. ולכן גם לאחר שהזיכוי קרוע ניתן לקזז את החוב מול חוב של שבירת המוצר בעבר.