לסייע לעובדים להצטרף לקרנות פנסיה ללא הכשר

מנהל חשבונות נצרך לתת לעובדים טופסי חתימה על הצטרפות לקרנות פנסיה/השתלמות וכיו"ב כשבכולן יש בעיות של ריבית (העובדים ברובם לא רוצים מסלול כשר).
האם מותר לעבוד כמנהל חשבונות או להימנע מכך בגלל הובלת האנשים לריבית?

תשובה:

שלום רב,

מותר לעבוד כמנהל חשבונות ואין בכך שום בעיה.
בכל הקרנות יש צדדים או דעות בפוסקים המתירים. ואין איסור מסייע ידי עוברי עבירה כאשר יש למתירים על מי לסמוך.

מקורות:

לעניין איסור ריבית ברכישת מניות של חברות המלוות בריבית ליהודים, דעת רוב הפוסקים שאין בעיה. ברכישת אגרות חוב של חברות בבעלות יהודית, דעת רוב הפוסקים שיש איסור. עיין במקורות כאן באריכות.