צום יז בתמוז לחולה קרוהן

בס״ד
לכבוד הרב שליט״א שלום רב
הנני חולה קרוהן וכרגע מצבי מלווה בעליות וירידות, אני עושה דיאטה מיוחדת שבה מותר לי לאכול רק דברים מאוד מסויימים. מה הסטטוס שלי לגבי הצומות הקלים? האם הנני פטור? יש לציין שאיני יודע איך אגיב לצום אבל כרגע יש לי חולשה כללית ולפעמים תחושת רעבון שגורמת צער בגלל התרופות שהנני לוקח
האם יש מגבלה על כמה שמותר לי לאכול אם הנני פטור או על מה שמותר לי לאכול?
בברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

אסור לך לצום היום! כולל גם צום תשעה באב השנה.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    תודה רבה לרב שליט״א על התשובה המהירה.
    בהמשך לשאלה רק כדי לוודא, הדיאטה שאני עושה מכילה בעיקר עוף ועל כן אני אוכל עוף על בסיס יומיומי, בהנחה שאני פטור מהמנהג שלא לאכול בשר בתשעת הימים האם אני צריך התרת נדרים ?
    בתודה ירין