כמה יין צריך המקדש לשתות בקידוש?

שלום הרב,
שאלתי בדיני קידוש על היין.
לפעמים אני מאחר מעט בבית הכנסת ואשתי מאוד קשה לה לשתות רביעית יין במידה והיא מקדשת לעצמה.
היא מתפללת קבוע שחרית.
אז הצעתי לה לשתות לפני התפילה. אך היא לא רוצה לנהוג כך.
היא רוצה קודם להתפלל ולאחר מכן לשתות.
אך השתיה של היין תירוש מאוד קשה לה בגלל שהיא צריכה לשתות רביעית.
השאלה שלי היא כזאת:
האם היא חייבת לשתות רביעית או שיש אפשרות רק לטעום? כי למען האמת אני חוזר ומן הסתם אני מקדש כאשר אני מגיע

תשובה:

שלום רב

היא צריכה לשתות לפחות מלוא לוגמיה – רוב רביעית.אם נלך לפי שיעור הגר"ח נאה מדובר בכ50 סמ"ק בסך הכל… קצת יותר מרבע כוס חד פעמית רגילה. היא תוכל להתמודד עם זה. כמובן אחר כך יש לאכול עוגה כדי שיהיה הקידוש במקום סעודה. לכתחילה יש ענין לשתות רביעית, אבל אם היא לא יכולה שתשתה כנ"ל ראה שו"ע רעא יג.

בהצלחה רבה