הנאה מריח של עבודה זרה

שלום,

רציתי לשאול האם ריח מקבל טומאה?

תודה.

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי כל כך את כוונתך, אם הכוונה לריח של עבודה זרה או איסורי הנאה, יש להחמיר לפחות במה שמיועד לריח, ובעבודה זרה אף במה שאינו מיועד לריח.

מקורות:

בש”ך סי’ קח ס”ק כז כתב בשם הרשב”א שאין איסור להריח איסורי הנאה אא”כ הם מיועדים לכך, ואף שהש”ך שם חלק על דבריו, ומשום שסוף סוף הריח נחשב כהנאה, לא החמיר בכך למעשה אלא בעבודה זרה ולא בשאר איסורי הנאה, וכן פסק הפרי חדש שם. אגב, דברים שמיועדים לריח, יש שהחמירו שאסור להריח אותם גם אם הם אסורים רק באכילה ומותרים בהנאה, ראה פתחי תשובה שם ס”ק ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסביר יותר:

    הכוונה שכמו שבבוקר צריך ליטול ידיים בגלל הטומאה ששורה על אצבעות הידיים, האם גם מהזיעה שהוא ישן, שגם מכילה ריח, האם הריח הזה מקבל גם טומאה, או לא?

    ועוד שאלה: אם הזיעה עצמה מקבלת טומאה?

    תודה רבה מראש.