האם מותר ללבוש בגדים של חול בשבת?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש תיקון כזה בראשית תמן שכתוב בו "ובגין דא צריך בר נש בשבת לשנויי בלבושין בשרגא במאכלין"
האם מותר ללבוש בגדים נקיים שלבשתי ביום חול ביום שבת?
והאם מותר לי ללבוש בגדים שלבשתי במהלך יום שישי גם ביום שבת?
והאם חובה ללבוש בגדים "מיוחדים" ליום שבת מבחינת ההלכה או שזה חומרא?

תשובה:

שלום רב

יש ענין משום כבוד השבת ללבוש בגדים נקיים לכבוד שבת. מלבד זאת יש שנהגו לייחד בגדים לשבת, ושמעתי מהגר"ש פינקוס שגדולי הדורות החמירו בזה לגבי כל הבגדים כולל כיפה ונעליים…

מקורות:

ברמב"ם הלכות שבת פרק ל כתב:

מכבוד השבת שילבש כסות נקיה, ולא יהיה מלבוש החול כמלבוש השבת, ואם אין לו להחליף משלשל טליתו כדי שלא יהא מלבושו כמלבוש החול.

לשון השולחן ערוך בסי’ רסב “ישתדל שיהיו לו בגדים נאים לכבוד שבת”, ובמשנה ברורה שם שיש להשתדל בזה ככל יכולתו, ומבואר שלא די בכך שזהו בגד אחר אלא צריך שגם יהיה יפה יותר. אולם, מסתבר שההבדל לא חייב להיות שמים וארץ, שהרי מנהגנו ללבוש בגדים די דומים בשבת ובחול, אלא שבגדי השבת יהיו חדשים יותר ושמורים יותר וכיוצא בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז האם אפשר גם להיפך לעשות: האם אוכל להפוך חולצת שבת לחולצת חול כיוון שכבר אינני אוהב את החולצה ומעדיף ללבושתה בימי החול או מכל סיבה אחרת