האם צריכים להפרד לפני מתן הגט

האם הענין לא לגור יחד עשרה ימים לפני הגט ,
הם הלכה ? זה יכול לפסול את הגט ?

תשובה:

שלום רב,

לא שמעתי מעולם על דבר כזה. אין שום איסור לגור ביחד עד לרגע הגט. כולל יחסי אישות אם שניהם רוצים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא. אין בעיה. הבעיה היא במקרה שדעתו לגרשה ולא אומר לה, אבל אם שניהם מסכימים להתגרש, ובנתיים לדוגמא, האישה רוצה, הבעל חייב לקיים את חיובו – מצוות עונה, ראה בהגהות חכמת שלמה בתחילת סי' קיט.

  2. תודה רבה
    אמנם שם בב"ש ציין שם לפרישה ועוד, דאדרבה לבוא אליה יש בעי' של בני ט' מידות. ומביא שם כמה תירוצים לחלק בין הסוגיות. יעויי"ש.