רישום לא מדוייק בנוכחות בעבודה

שלום וברכה!

אני עובד בחברה , ומדווח על נוכחות כל יום, ועל פי זה מקבל שכר.
אני רוצה להעדר מספר שעות, ויש אדם אחר שיכול למלא את מקומי. [הוא עושה את אותה פעולה שלי, ומקובל על החברה] העניין הוא , שרישמית עלי לדווח שלא הייתי באותן השעות, ולמלא טפסי עבודה בשביל אותו אדם שמחליף אותי, כדי שיקבל את המשכורת שהייתי אמור לקבל.
אבל אותו אדם מעוניין להחליף אותי ללא כל תמורה. האם מותר לי, לדווח שהייתי באותן שעות, כאשר בעצם אדם אחר מחליף אותי [אין כאן פגיעה בעבודה] ? [אם אפנה ישירות לחברה, הם לא יתנו לי לעשות זאת, כי הם הולכים לפי הספר, ואין להם כח לכל מיני דברים מסוג זה]
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אם אותו אדם נותן לך הרשאה בכדי לתבוע תביעה זו, מותר לך לתבוע את שכרו מהחברה לעצמך.