קניית פירות בשוק

האם יש בעיה לקנות פירות או ירקות בשוק מחנה יהודה?
מישהו אמר לי שתנובה מעשרת את הכל והבדצ"ים מעשרים שוב?
האם יש של מה או על מי לסמוך? והאם זה לכתחילה?

תשובה:

שלום רב

זה נכון שבאופן עקרוני מפרישים תרומות ומעשרות בשוק הסיטונאי. הבעיה היא, שכאשר אתה קונה במקום שאינו מפוקח כהלכה, אתה לא יודע מי הפריש ואם הדבר נעשה בהקפדה מספקת, ולעולם גם לא תדע אם כל הסחורה הגיעה מהשוק הסיטונאי… אין ספור העלמות ושקרים כבר היו בענין הזה! צריך לקנות במקום מפוקח היטב ואז יודעים שלא נכשלים.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא נשכח שמלבד הבעיה של תרומות ומעשרות, במקומות ללא השגחה יש גם חשש ערלה.
    ואגב, הפרסומים בעניין רוב הפירות, לא כולם מדויקים.
    כך פורסם על ידי מערכת הכשרות של הרב לנדא