קבלת עמלה בשל רכישה של גוי בשבת

1. אני רוצה לצרף גוי (כבן ב-"עץ") לרשת חברתית (במבנה פרמידה) שמחזירה עמלה על כל רכישה (של הגוי).
2. יתכן והגוי ירכוש שבת (לצורך עצמו) וכתוצאה מזה שהוא מופיע כסניף ברשת שלי, אני אזוכה בעמלה של כ – 20% מסכום הרכישה שלו.
3. האם מותר ? ובמידה ולא כיצד ניתן יהיה להזמין בין גויים בין יהודים לדבר שכזה או שעלי להימנע ?

תשובה:

שלום רב

זה שהגוי עושה זאת עבור עצמו מהווה היתר ביחס לבעיה של אמירה לגוי או הנאה ממעשה שבת של גוי, אבל אינו פותר את הבעיה של שכר שבת. אבל גם לענין זה למעשה אין חשש, כיון שזה לא אמור להעשות דוקא בשבת והכל ניתן בהבלעה, ראה כאן בהרחבה.