טבילת בקבוקי בירה בשימוש חוזר / האם בירה צריכה הכשר?

שלום כבוד הרב,
א.אני מכין בירה ביתית חלקה אני שותה וחלקה אני מוכר, אני משתמש בבקבוקים ממוחזרים מחברות ישראליות וכן חברות מחול. האם אני חייב לטבול את הבקבוקים לפני השימוש החוזר?
ב. ישנם שמרים שנקראים שמרי שמפניה שבמקור הם הופקו מיין וכיום הבנתי שכבר הייצור הוא סינטטתי האם אפשר להשתמש בשמרים אלו?
ג. ועוד בנושא בירה יש דרך לדעת אם כל בירה מחומרים פשוטים(לתת,כשות,שמרים) בחול תהיה כשרה( משום איסור חדש)?

תשובה:

שלום רב,

בקבוקים אלו טעונים טבילה אם אתה חוזר ומשתמש בהן לאחר שהם רוקנו.

לשאלתך בענין כשרות הבירה, תשובת הרב זריצקי: "מותר לשתות בירה בכל העולם ללא כשרות. במידה ומוסיפים טעם לבירה אסור לשתות. אינני מכיר שמרים אלו".