מי משלם על מניעת הלכלוך של היונים?

שלום לרב,

אנו גרים בבניין 6 קומות . החניה שלי הינה מתחת לקו חלונות של 6 שכנים.
היונים\ציפורים יושבות על החלונות\מזגנים של השכנים וזה גורם לכך שיש צואה רבה על המכונית שלי ואני לא יכול להחנות בחניה שלי וחונה ברחוב .
פניתי לוועד הבית בבקשה להזמין מתקין לדוקרנים של יונים על חלונות השכנים על מנת
שאוכל להחנות במקום חנייתי .
הם בקשו ממני לברר באם זו חובת השכנים להשתתף או שמא מדובר במקרה פרטי ואני צריך לשאת בעלויות .

יום טוב ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

כיון שהחלונות והמזגנים של השכנים הם שימוש רגיל והכרחי אין לחייבם והדבר מוטל על הניזק.